מוזיאון ראשונים לתולדות נתניה

סיפורו של רחוב

נאות שקד

שכונת נאות שקד הוקמה כשכונת 'אזורים', על שם החברה שבנתה את השכונה בשנות השישים ואוכלסה בתחילה בעיקר בעולים חדשים ממרוקו ובריה"מ לשעבר.
לימים שמה שונה ל'נאות שקד' על-שם משה שקד, ראש העירייה השני. יליד בילוזורוקה שברוסיה. פעיל בארגון נוער ציוני וממייסדי "החלוץ" בעירו. כחבר "החלוץ" עבד בהכשרה לפני עלייתו ארצה ב-1925. הגיע לקיבוץ גבעת השלושה בפתח-תקווה ועבד שם בחקלאות. אחר כך עזב את הקיבוץ והיה לפועל בניין ולכורה בארות. הצטרף ל"הפועל הצעיר".  בשנת 1927 עבר להרצליה. שקד היה מקבוצת הראשונים, מייסדי נתניה.¶ב-18 בדצמבר 1928 עלה עם שלושה חברים על אדמת נתניה ונטה בה שני אוהלים. באותו יום החלו בכריית באר, ובתוך חודשיים מצאו מים טובים. נטע בה פרדס. היה לקבלן בניין, ובנה שיכונים לעולים בנתניה ובכל רחבי הארץ. במשך כל השנים היה חבר מועצת נתניה - המושבה, העיר והעירייה. כמו כן היה חבר הנהלת המועצה המקומית, סגן ראש העיר, מ"מ ראש העיר וראש העירייה.

משנות השמונים והתשעים החלו לגור בה עולים מאתיופיה. בשכונה פועל מוקד ייחודי המסייע בקליטת העולים. בשכונה נבנה גם מרכז קליטה ואולפן 'בן יהודה' של הסוכנות היהודית, אשר קלטו עולים במשך שנים רבות. המרכז נסגר בשנות ה90. 
בשכונה מתנ"ס, ספרייה, בית ספר שז"ר ורמב"ם.

בפינת הרחובות ארליך-שמורק ניצב עץ שיזף עתיק בן מאות שנים, וסביבו גן מטופח.

רחובות בשכונה